Promocija Mirne Peči in muzeja L. Slaka in T. Pavčka na turističnem sejmu Alpe Adria 2019

01.02.2019 Mira B. 203

Na letošnjem 30. mednarodnem turističnem sejmu Natour Alpe-Adria 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ki je potekal od 30. januarja do 2. februarja 2019, se je predstavila je tudi naša občina z namenom promocije in še večjega obiska muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka ter predstavitvijo ostale turistične ponudbe v občini. Dan Mirne Peči, ko se je Občina Mirna Peč z županom Andrejem Kastelicem in sodelavci predstavila z osrednjo turistično točko - muzejem Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, Pavčkovim domov in ostalo turistično ponudbo, je bil prvi dan sejma 30. januarja 2019, ki je potekala tudi novinarska konferenca – predstavitev Dolenjske, na kateri se je predstavila tudi naša občina. Predstavitev Občine Mirna Peč je potekala s predstavniki domačih društev in promocijskim materialom na stojnici Dolenjske, kjer je bila vse dni sejma postavljena naša stojnica harmonike in služila kot selfi točka #muzejSlakPavček. Predstavitev občine pa je potekala tudi na stojnici Turistične zveze DBK, kjer se je predstavljalo Turistično društvo Mirna Peč in turistični krožek OŠ Toneta Pavčka.  

Iskrena hvala vsem sodelujočim na letošnjem sejmu: članom Društva harmonikarjev Mirna Peč in ljudskim pevkam Čebelice za glasbene vložke, za pogostitev na novinarski konferenci pa predstavnikom DPŽ Mirna Peč, Društvu vinogradnikov Mirna Peč, čebelarjama Janezu Kastelicu in Francu Grabljevicu, Izletniški kmetiji Barbo za odličen štrudelj in Okrepčevalnici Cesar za pristno lokalno pogostitev, ki so dogodku pričarali gostoljubje in domače lokalne okuse. Turističnemu društvo Mirna Peč in posameznikom, ki so poskrbeli za obnovo turistične stojnice - harmonike in se predstavljali na razstavnem prostoru TZ DBK ter mladim nadebudnim članom turističnega krožka OŠ Toneta Pavčka z mentorico Tatjano Kupljenik, ki so s svojimi maskotami simpatično popestili dogajanje na sejmu. Hvala tudi PGD Hmeljčič in PGD Mirna Peč, da smo lažje in hitreje prišli na cilj ter Nejcu in Hamidu, ki sta z kombijem A. Majde prevažala opremo na sejem in nazaj.

Nekaj utrinkov iz novinarske konference in predstavitve Mirne Peči, ki se je predstavila s svojo kulturno-turistično ponudbo na razstavnem prostoru Dolenjske in prostoru Turistične zveze Dolenjske in Bele Krajine, pa v fotoreportaži.
Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?