Harmonikarske delavnice "Slak za vse generacije"

21. 6. 2019 Nina K. 613
Izobraževanje, Kultura
Trg 8, 8216 Mirna Peč
Termini
04.07.2019 (četrtek) ob 17:00

Poročilo o dogodku

Harmonikarske delavnice »Slak za vse generacije«

 

V času od 4. do 12.7.2019 so v okviru projekta »Mirnopeški Slakov center« v prostorih Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka potekale harmonikarske delavnice z naslovom »Slak za vse generacije«. Delavnice so potekale v dopoldanskem in popoldanskem času.

Namen delavnic je bilo pridobivanje novih znanj na področju igranja na diatonično harmoniko, s poudarkom na Slakovi glasbi. Delavnica je bila dobro obiskana, saj se je delavnice udeležilo 20 udeležencev v starosti med 8 in 68 let. Udeleženci so bili tako moški kot tudi ženske z območja Novega mesta, Trebnjega, Mirne Peči in Žužemberka, katere sta strokovno poučevala mentorja delavnic prof. Sandi Ravbar in prof. Dejan Kušer.

Na prvem srečanju sta mentorja preverila znanje vsakega udeleženca ter se z njim dogovorili za način nadaljnjega izpopolnjevanja. Ker je bilo znanje udeležencev zelo raznoliko, smo jih razvrstili na individualno učenje ter učenje v skupinski obliki ter se tako lažje prilagodili vsakemu posamezniku. Posamezniki so si med seboj izmenjevali tudi izkušnje ter instrumente. Udeleženci so si na prvi dvodnevni delavnici lahko ogledali tudi muzej ter imeli voden ogled.

Udeleženci so tako v treh dvodnevnih delavnicah pridobili in razvili znanje o igranju harmonike ter Slakove glasbe, spoznali in navezali nove prijateljske vezi in z nasmehom zapustili prizorišče.

Sandi Ravbar